Lider du av manligt håravfall?


Manligt håravfall är mycket vanligt. De flesta män upplever det som en del av åldrandet. Orsaken är oftast genetisk, men du kan också drabbas av håravfall till följd av andra orsaker, såsom stress, läkemedel och sjukdom. Någon form av håravfall drabbar de flesta män i 60-årsåldern. För män i 50-årsåldern gäller detta för cirka hälften av män, och för män i 30-årsåldern cirka en tredjedel.

Om du lider av typiskt manligt håravfall kommer du att se att ditt hår tunnas ut i ett typiskt mönster. Du kan se att ditt hårfäste kryper bakåt från pannan, vilket skapa karaktäristiska flikar. Dessutom kan du observera en kal fläck uppe på hjässan, som med tiden blir större.

Du kan motverka håravfall

Som tur är kan du använda olika metoder för att bekämpa håravfall. Du har också möjlighet att med hjälp av vissa av dem få tillbaka viss hårväxt som du har förlorat. Det finns dock ingen garanti för att någon av dessa metoder kommer att fungera för just dig. Du får ofta bättre effekt av behandlingar ju tidigare du börjar med dem.

Metoder du kan använda inkluderar medel som appliceras i hårbotten, hårtransplantationer, eller nålmattor som stimulerar blodflödet och därmed stimulerar rötternas tillväxt. Läs mer här om hur du kan använda dessa för att behålla ditt hår.