Att anordna en babyshower

Som med mycket annat så anammar vi traditioner från andra länder. I många fall så kommer dessa traditioner från USA, i fallet babyshower så har vi allt mer börjat att anordna detta här i Sverige också. Tanken med det hela är att man överöser mamman med presenter men också tips och råd inför vad som komma skall.

Den ursprungliga babyshowern var till för att delge förstagångsmamman med tips och råd från de som redan varit mamma ett tag. Numer så har det blivit något som man gör för att få träffa vänner men också familj under lättsamma förhållanden. I de flesta fall så är det kvinnliga släktingar och bekanta men mer och mer så kommer männen också att delta. Vilken tidpunkt som passar bäst för att hålla en babyshower kanske inte spelar så stor roll. En till två månader innan dagen D med förlossning kan vara en bra tidpunkt för festen.

Vad bör man tänka på när man ska anordna en babyshower? Dekorationen är viktigt för att skapa den stämning som man vill ha under eventet. Självklart så är det också fråga om mycket presenter till både mamma och den tillkommande babyn. Ta reda på vad som kanske redan är inköpt så man kan komma med presenter som man inte redan köpt och får användning av. Matmässigt så kan det bjudas på enklare plockmat och behöver inte alls vara något avancerat. Även lekar kan passa som exempelvis gissningslekar om barnets födelsedatum, längd och vikt.