En guide till rakning

Det brukas pratas om raksveda och det är inget man önskar någon. Att huden blir irriterad under rakningen beror många gånger på de rakprodukter som används. Här ger vi en guide till rakning som gör det hela enklare och kanske till och med bättre. Vissa väljer att använda sig av maskin då man rakar sig, här är det våtrakning som vi pratar om.

Rakkniv eller rakhyvel

Oavsett om man väljer rakkniv eller rakhyvel så ger det en närmare rakning än något annat. Det kan i första anblick tyckas vara enklare med en rakhyvel än med kniv. Men ge det några rakningar så lär du dig ganska fort att raka dig med en rakkniv. Du hittar dessa på nätet men också andra produkter som du behöver för din rakning. Det finns fördelar med att raka sig på detta sätt. Då metallbladet går mot huden så blir det exfolierande och tar bort döda hudceller.

Torrakning med maskin

Om du väljer att raka dig med en elektrisk rakapparat så kan det vara bra för dig med en känslig hud. Du minskar alltså risken för att din hud ska rodna och bli irriterad. Det går också mycket snabbare att raka sig och du kan göra det nästintill var du helst vill om du har en laddningsbar rakapparat. För de flesta av oss så är våra morgonrutiner en vana. Man kliver upp, rakar sig och kanske inte tänker så mycket mer på detta. Och vi väljer naturligtvis hur vi vill raka oss.