Så vårdar du ditt skägg

Att ha skägg har länge varit en trend som fortfarande håller i sig. Det är dock viktigt att du tar hand om skägget så det inte helt lever sitt egna liv. Ett vårdat utseende på skägget vill de flesta åt.

Skäggprodukter

Först och främst är det bra att ha en bra skäggrutin. Se till att rengöra ditt skägg varje dag med en rengöringsprodukt som tar bort matrester, damm och annan smuts. Därefter är det bra att smörja in och massera skägget med några droppar skäggolja som mjukgör och fräschar upp skägg och botten. Oljan är även bra för att förebygga irritation, klåda och torr hud. För att styla ditt skägg kan du använda ett vax som tillför en hel massa saker till ditt skägg tack vare sina många bra ingredienser. Tallkåda ger stadga och glans till stråna medan hasseloljan som innehåller vitamin E gör att skägget växer bättre, den tar också bort överflödigt fett från porer. Lanolin verkar skyddande och bekämpar oönskade bakterier och svamp. Ingrediensen gör också så stråna ser mer fylliga ut. Bivax ger stadga och skyddar skägget mot vårt nordiska klimat. Några bra saker att ha i sin verktygslåda för skägget är en skäggtrimmer, rakhyvel och en skäggkam. Det kan också vara bra att ha en skäggsax för att få till de där bångstyriga stråna.

Trimma skägget

För att underhålla skägget är det bra att trimma längden med hjälp av en skäggtrimmer där du enkelt ställer in önskad längd på skägget. För att få till en snygg inramning är det bra att med rakhyveln ta kanterna på skägget ovanför kindbenen och under adamsäpplet. När man trimmar och formar sitt skägg kan en bra riktlinje vara att följa din ansiktsform. Om du har ett smalare ansikte är det bättre att du har lite mindre längd på kinderna, har du ett bredare ansikte funkar det fint att ha lite bredare längd där. Lycka till!