Glöm inte accessoarerna

Accessoarerna är en essentiell del av en komplett outfit och du gör dig aldrig en tjänst om du hoppar över dem. Samtidigt är det ju inte alltid så enkelt att välja rätt accessoarer heller. Det finns trots allt mycket att tänka på inför dessa val.

Smycken är en bra plats att börja när du väl har valt dina kläder. Och medan det finns massor av snygga exemplar att välja mellan idag är du alltid något begränsad beroende på vilken stil du använt som grund. Men också hur iögonfallande eller diskret dina kläder är. Ju mer diskreta kläder desto mer iögonfallande kan dina smycken vara, och vise versa.

Storleken på accessoarerna kan vara något du också vill hålla i åtanke. Medan både stora och små accessoarer har sin plats i en outfit, är det viktigt att du inte använder allt för många stora. Använder du flera stora accessoarer kan du försämra helheten något, då de individuella delarna förlorar en stor del av sitt intryck.

Färgkoordination är ytterligare en faktor i allt detta och det finns flera sätt att närma sig detta. Till att börja med kan du vara mer fri i dina val av accessoarer när det kommer till just färgerna om du börjat med en neutral bas vad gäller kläderna. Det vill säga kläder i vitt, svart eller grått. Men om du har väldigt framstående färger bland kläderna är det istället smart att välja accessoarer som kompletterar dem.