Smycken som lyfter utseendet

Smycken är en mycket gammal företeelse som troligen är lika gammal som människan själv. Genom att smycka oss har vi försökt att exempelvis visa på status eller social tillhörighet. Ett tidigt exempel är bilder som visar hur jägare bar horn som smycken för att ge jaktlycka och visa på jaktkompetens. Även om smycken fortfarande används som statussymbol så finns det många olika sätt att smycka sig.

Piercingar är ett mer utmanande sätt att smycka sig, vissa anser att det är så utmärkande att det inte accepteras på arbetsplatser där mycket kundkontakt sker. Men piercingar blir allt vanligare och det finns mer lyxiga smycken för den som vill, platinuminkpiercing.se har ett stort utbud som passar de flesta plånböcker med allt från diamanter till stål. För den som överväger att skaffa sig en piercing så finns det attrapper som man kan prova innan man fattar beslutet att göra ett hål i exempelvis ansiktet. Då kan du överväga om det är något som du tror att du kommer att trivas med och vara villig att bära en längre tid framöver. Det är ovanligt att gamla piercingar växer igen helt och det kommer att bli ett ärr i huden, så överväg noggrant innan du skrider till verket.

För den som inte känner sig lockad av den mer extrema formen av kroppssmyckning så finns mer vanliga smycken. Förr i tiden var materialen mer begränsade, vilket innebar att smycken var mer av en dyrbar statussymbol. Numera kan man handla vackra smycken i billigare material och fortfarande känna sig vacker och utsmyckad. Men om du vill handla mer prisvärda smycken så bör du vara noggrann med att välja ett material som inte kan framkalla nickelallergi. Glöm inte heller att oäkta smycken ofta har en kortare hållbarhet på gott och ont, så köp inte ett billigt smycke som du förväntar dig ska hålla över tid, men vill du ta ut svängarna med något roligt smycke så är ett billigt smycke som används sällan en bättre idé.