Ta hand om dina händer

Dina händer går igenom mycket under en dag. Du använder dem hela tiden och huden på händerna har ofta lätt för att bli torr och sprucken. Att ta hand om händerna är viktigt och något som många av oss glömmer bort trots att händerna är en av våra mest synliga kroppsdelar. I vårt inlägg kommer du kunna läsa om hur du kan göra för att ta hand om dina händer så att de ser så bra ut som möjligt.

Vad bör du göra?

Det finns några saker som är bra att göra flera gånger under dagen. Att tvätta händerna ofta för att ta bort så mycket smuts och bakterier som möjligt är det första. Sedan är det viktiga att återfukta händerna. Utöver det kan det hjälpa att undvika att gå utan vantar på vintern eftersom kylan enkelt får huden att torka ut.

Handkräm

En bra sak att alltid ha med dig är en handkräm. Gärna en utan alkohol eftersom alkoholen torkar ut händerna ännu mer. Handkrämen bör användas efter att du tvättat händerna för att undvika att de torkar ut. Tvättar du händerna väldigt ofta kan en handkräm vara en mycket viktig del för att slippa spruckna händer. Handkrämer av alla slag kan hittas på nätet.