Dekorera din elektronik

Att sy en egen telefon är tyvärr inte något man kan göra än, att sy ett fodral till din nuvarande mobil kan vara nästan lika bra!

iphone skärmModern elektronik är oftast väldigt snygg och välgjord men inte alltid speciellt reptålig. Att ha ett fodral som täcker och skyddar datorn, mobilen eller plattan då den ligger i väskan kan rädda den från ett liv fullt med fula repor. Gör man det dessutom själv kan designen bli riktigt personlig.

Sy ett eget datorfodral

Macworld har här en bra vägledning hur du syr ditt eget datorfodral. I grunden är det en väldigt enkel konstruktion i tre delar. En utsida, en insida och sedan ett tjockare fleecetyg  i mitten för att ge hela stycket lite mer stadga. Fodralet de visar har formen av ett kuvert och hålls stängd med en kardborreremsa.

Mönstret de visar är till för en dator men kan lika väl förminskas och anpassas till en mobil eller surfplatta så länge man behåller rätt sömsmån.

Mobilskal

Tänk på att detta inte är en ersättning till ett riktigt skal. Fodralet är endast tänkt att ge en ren och skyddande miljö vid förvaring, ett skal gör att du kan känna dig säkrare även då du använder telefonen eller plattan. De kan förutom mot repor även ha visst skydd mot fall.

Färdiga alternativ

Självklart finns det även färdiga tygfodral att köpa. Apple släppte för många år sedan en variant med stickade ”strumpor” till sina iPod mp3-spelare. Dessa finns nu i många kopior och finns att köpa i många olika färger.